in English | magyarul
Üdvözöljük
a Mézeskalács házikó honlapján!
napraforgok

Aktuális:

Szezon előtti feltöltődés a Szent György-hegyen

- Ha színtelen, unalmas az életed
- Ha unod a mókuskereket, amiben az életedért rohansz
- Ha nem találod a hivatásod, a párod, a boldogságod, ...

Találj rá önmagadra s mindez a tiéd!
A színek szelíd mindent átfogó rezgésével, szakember vezetésével.
Hogyan? www.szinterapia-harmonia.hu

Bemutatkozó:

A 2003-ban paraszt barokk stílusban épült ház harmonikusan illeszkedik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park varázslatos környezetébe.

A szőlőhegy hangulatát a tóra néző páratlan panoráma, háttérben a hegy menedéket adó fenséges látványa koronázza meg.

A külső kialakításánál a természettel való harmónia játszotta a legfőbb szerepet. Belül a nemes egyszerűségre való törekvés, a vidéki stílus ötvözése a 20. század komfortjával. Pihenő hely e házikó, ahol nemcsak a test, de a lélek is felüdülést nyer. Ahol kedvenc háziállatával töltheti el a szabadságát.

panoráma

A Balaton-felvidék tanú hegyeinek (Badacsony, Csobánc, Gulács, Tátika, Tóti-hegy, Szigliget,...) bazalt orgonáiról híres tagja. No és a borai  zamatáról ismeri fel a pincék kincseinek kóstolásában sohasem fáradó embertársunk.

Itt halad el a kék turista út, amely az ózon tüdőbe való töltögetésébe kellőképpen elszánt, általában bakancsot és hátizsákot viselő sportos felebarátainkat a 415m tengerszint feletti magasság leküzdése után csodálatos ajándékkal jutalmazza. Párját ritkító rálátással a Balatonra és a környező hegyekre.

téli kép

Építészeti nevezetességei közül elsőként a Lengyel - Tarányi présház, a Tóti - Lengyel kápolna tárul a szemünk elé.
EMAUS romjaiból az eltűnt idők harmóniája kiált az ég felé, pusztulásában is rendíthetetlenül hirdeti az ember alkotóerejének nagyszerűségét.

Természeti kincsek még az Oroszlános kút, amely a hegyből feltörő forrás vizével hűti szomjunkat a forró - meleg - hűvös - hideg napokon. Vize egész évben bőségesen tör a felszínre, a hegyet járók örömére. A Jégbarlang nevéhez híven még a legmelegebb napokon is hűs leheletével fogja látogatóit.

page by hoodoo